Vanochtend om 10:00 uur hadden we ons, met zijn vieren (Geerie, Lisette , Yvonne en ik), verzameld in Losser om met drie  auto’s naar het eindpunt van onze wandeling  van vandaag  te rijden.  Het nadeel van een LAW, maar ach als je je  er even op instelt is dat niet erg want je  krijgt er tenslotte een hoop  voor terug!

We zijn begonnen aan de eerste etappe van het Dinkelpad,  Een LAW van in totaal 77 km. Het weer was prachtig! De zon stond hoog aan de hemel met al meteen een zeer aangename temperatuur van zo rond de 21 graden, schat ik zo. We parkeerden onze auto’s bij de zandbulten aan de Bardeler weg en reden terug naar Gronau, waar onze medewandelaars van vandaag op ons stonden te wachten,  om te beginnen met de wandeling.

Na de eerste toiletgang op het station in Gronau vertrokken we, in een laat ik zeggen ,bijna gelukzalige stemming.  Eigenlijk, denk je dan,  te mooi om waar te zijn.  Al vrij snel liepen we langs, hoe kan het ook anders, de Dinkel!  Van Gronau tot Losser volgden we een hele tijd het riviertje. In 2003 is dit pad langs de Dinkel aangelegd. Het is onderdeel van het LAGA (landesgarten)pad, dat Losser en Gronau samen hebben aangelegd. Langs het pad staan overal “Dinkelstenen”. Hele grote kunstobjecten eigenlijk. Uit Bentheimerzandsteen zijn bepaalde vormen gehouwen. Erg mooi om te zien!

De natuur deed geweldig mee . Veel fluitenkruid in bloei, eendenmoeders met jonge eendjes, weides vol  met gele, witte  en paarse bloemen en dan die heerlijke temperatuur!  Volop genieten dus!

Na 10 km zijn we in Losser iets gaan drinken bij de oude apotheek, lekker buiten op het terras natuurlijk!  Daarna hebben we, op onze route ,eerst Erve Kraesgenberg bekeken.  Daarna het Open Lucht museum.

 

Dinkelpad etappe wandelgroep

Volgens het boekje moesten we het “struinpad” gaan volgen. Echter, daar was letterlijk een stokje voor gestoken. Nou, een stokje……..Zeg maar een grote boom!! Het was duidelijk niet de bedoeling dat we daar in gingen. Maar wij houden wel een beetje van avontuur en besloten het er op te wagen. Het pad was goed te volgen, maar hield plotseling op in een weiland.  Je kon zien dat er ooit een pad had gelopen. Dit stond nu vol met BRANDNETELS!! Voor de meesten van ons geen probleem, maar ja als je blote benen hebt is dat toch niet zo fijn!!  De vindingrijkheid van zo’n groep is groot, want Anne-Marie bedacht dat : als Jolanda haar mouwen afritst  en ze als broekspijpen aan Lisette geeft , kan zij ook rustig door de brandnetels lopen! We eindigden dus allen veilig het struinpad en kwamen weer op een weg zonder “steek”plantjes.

Dinkelpad etappe 1

Na nog een stukje door een mooi  oud bos en langs klooster “Bardel”, kwamen we bij ons eindpunt van deze dag, de zandbulten aan de Bardeler weg in Duitsland. Gelukkig hadden we hier ’s ochtends  twee auto’s achtergelaten, waarmee we weer terug zijn gereden naar het beginpunt van onze wandeling.

Het was voor iedereen een heerlijk genietdag !

 

Annette

 

 

1 Comment
  1. Jolanda 3 jaar ago

    Hallo Annette, wat een leuk verhaal. Het plezier spat van de foto af! Welkom op deze blogsite.

Leave a reply

CONTACT

Je kan ons mailen .

Sending

Copyright © Vrouwsportief. All rights reserved.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account