Hoi!

De spullen zijn al gepakt; ik ben klaar voor de volgende uitdaging! Morgen fiets ik 130 kilometer en overmorgen nog eens zestig. Gelukkig wordt er super mooi weer voorspeld met weinig wind. Ik heb er zo’n zin in 🙂 Het wordt echt genieten. Twee dagen fietsen in de zon is absoluut geen straf en ook nog eens met leuk gezelschap op de koop toe! Het is de bedoeling om in twee dagen van Enschede naar Goirle te fietsen. De eerste etappe gaat morgen van Enschede via Zutphen, Arnhem en Nijmegen naar Oss. Rose fietst dan met me mee, en we gaan het lekker rustig aan doen hebben we al besloten. Lekker genieten van de omgeving en de terrasjes onderweg. Tijdens de tweede etappe krijg ik gezelschap van Kees, deze dag fietsen we van Oss naar Schijndel, Boxtel, Tilburg en is de eindbestemming Goirle waar we op bezoek gaan bij familie (zij kunnen in ieder geval niet zeggen dat we er niets voor over hebben om op visite te komen…). Na dit weekend zal ik jullie vertellen hoe het gegaan is!

Stiekem vind ik het toch een beetje spannend. Zou ik het volhouden?

Ik heb er in ieder geval wel voor getraind. Twee weken geleden heb ik nog 120 kilometer gefietst tijdens een tocht die was georganiseerd door het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn, dit was een mooie rit en een hele leuke dag. De route liep onder andere langs Hoenderlo, Beekbergen en Radio Kootwijk. Daar zitten echt mooie stukjes over de hei tussen en door het heuvelachtige gebied rondom Apeldoorn. De opbrengst van deze fietstocht gaat naar goede doelen, dus dat is dan nog eens een extra motivatie om deel te nemen!

Vanmiddag heb ik in de keuken gestaan om wat lekkers te maken voor onderweg. Dit recept is voor bananenbrood en je kunt er eindeloos op variëren door bijvoorbeeld nootjes, chocolade, kaneel of rozijnen toe te voegen. Ik heb het vanmiddag gebakken en het hele huis rook naar bananen 🙂  Bananenbrood is erg voedzaam en compact en is dus ideaal om mee te nemen tijdens een dag fietsen, wandelen of skeeleren.

Benodigdheden:

 • 3 bananen
 • 3 eieren
 • 150 gram meel (ik heb 100 gram amandelmeel gebruikt en 50 gram boekweitmeel, maar je kunt hier ook rustig volkorenmeel of speltmeel voor gebruiken).
 • 10 tot 12 ontpitte dadels
 • 2 eetlepels pindakaas
 • 2 theelepels bakpoeder
 • Keukenmachine of staafmixer
 • Cakeblik (die van mij was 23 cm)

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Doe de bananen en de dadels in een keukenmachine en mix ze tot een glad beslag.
 3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix weer kort, totdat het beslag glad is.
 4. Doe het beslag in het cakeblik en zet deze 45 minuten in de oven.
 5. Prik na 45 minuten met een mesje of naald in het brood. Wanneer deze droog eruit komt, is je bananenbrood klaar!

En als het goed is, ziet je eindresultaat er dan (bij benadering) zo uit (of misschien nog beter):

IMAG0282

Probeer het maar eens uit, ik ben benieuwd of hij bij jullie ook zo goed lukt als bij mij! Laat het me weten, door te reageren op Facebook of onder deze blog.

Liefs,

Kim

0 Comments

Leave a reply

CONTACT

Je kan ons mailen .

Sending

Copyright © Vrouwsportief. All rights reserved.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account