Van de vier grote steden in Nederland worden in Utrecht de meeste meters afgelegd met de fiets. Daarnaast stappen steeds meer Utrechters op de fiets. Goed nieuws, maar de groei van het aantal fietsers levert ook frustraties op.

Een week lang hebben Utrechtse fietsers met GoPro camera’s door de stad gefietst. Welke fietsfrustraties kwamen zij allemaal tegen?

En dat alles in het kader van The Happy Biking Project. Een project van Springlab in samen werking met Het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen. Binnen dit project wordt gewerkt aan innovaties die fietsen in Utrecht leuker maken, te beginnen met de meest urgente fietsfrustraties.

Via een stemronde worden de meest urgentie frustraties bepaald. Vervolgens worden oplossingen bedacht, prototypes gemaakt en getest. Voor de start van de Tour worden de prototypes gepresenteerd.

The Happy Biking Project maakt deel uit van Tourlab. Tourlab is het fietsinnovatieplatform rondom de Tourstart waar liefde voor de wielersport, business en innovatie bij elkaar komen.Tourlab versnelt de ontwikkeling van fietsinnovaties. Tourlab is een initiatief van de Kamer van Koophandel en Economic Board Utrecht.

The Happy Biking Project: Utrecht binnenstad from Springlab on Vimeo.

0 Comments

Leave a reply

CONTACT

Je kan ons mailen .

Sending

Copyright © Vrouwsportief. All rights reserved.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account