Nijmegen – De inschrijving van de grootste vrouwenloop van Nederland is geopend. Vrouwen kunnen zich aanmelden voor de 5 of 10 kilometer hardloopwedstrijd. De Marikenloop vormt samen met een uitgebreide MarikenloopExpo, het KION Kinderplein, een gezamenlijke warming-up en de pasta-party een sportieve dag uit.  

Maximaal 14.000 loopsters

Dit jaar kunnen maximaal 14.000 loopsters zich inschrijven. Zodra deze limiet bereikt is, stopt de inschrijving. Afgelopen jaar werd de inschrijving al in maart gesloten. Gezien de grote belangstelling is de verwachting dat ook dit jaar de inschrijving vroegtijdig wordt gesloten.

KiKa

Het goede doel voor de Marikenloop 2015 is net als bij afgelopen editie KiKa. KiKa staat voor Stichting Kinderen Kankervrij en gaat al sinds 2002 de strijd aan tegen kinderkanker. Momenteel geneest 75% van de kinderen. Dat kan en moet beter. KiKa en het Prinses Máxima Centrum gaan voor 95% genezing in 2025. Vorig jaar is er een bedrag van ruim 25.000 euro bijeengebracht door de Marikenloopsters. 

Run to The Start

Ook dit jaar biedt de Atletiekunie de mogelijkheid om in groepsverband onder deskundige begeleiding voor te bereiden op de Marikenloop. Op 23 februari starten de speciale trainingen, voor zowel beginnende als gevorderde loopsters op verschillende locaties in het land. Aanmelden kan tegelijk met inschrijven voor de Marikenloop.

Samen sporten, afspreken, motiveren of samen gaan. Je kan je aanmelden bij de groep Marikenloop om met elkaar in contact te komen. Inlogcode kan je aanvragen bij info@vrouwsportief.nl

Stevensloop

Naast de Marikenloop organiseert Stichting Zevenheuvelenloop in het voorjaar de Stevensloop. Op zondag 15 maart vindt de eerste editie van de nieuwe Nijmeegse stadsloop plaats. Deelnemers kunnen kiezen uit een 5 kilometer, 10 kilometer en halve maraton. De Stevensloop is ook populair onder vrouwen: van de ingeschreven deelnemers is op dit moment 54% vrouw. De inschrijving staat nog open voor zowel mannen als vrouwen. 

Inschrijven

Alle vrouwen kunnen zich inschrijven voor de Marikenloop op zondag 17 mei via www.marikenloop.nl. De inschrijving van de Stevensloop is geopend op www.stevensloop.nl

0 Comments

Leave a reply

CONTACT

Je kan ons mailen .

Sending

Copyright © Vrouwsportief. All rights reserved.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account