men·ta·li·teit (de; v; meervoud: mentaliteiten)

  • manier van denken en voelen

Jaren geleden vroeg ik mezelf af: heb ik de mentaliteit om Sportpsycholoog te worden?

Deze vraag heb ik voor mezelf beantwoord en JA! Ik denk dat ik de mentaliteit heb om een Sportpsycholoog te zijn in hart en nieren. Het werd de weg naar mijn droom die nu bijna uit gaat komen. Al vanaf jongs af aan heb ik een passie voor sport. Zelf ooit begonnen met zwemmen en ballet, op latere leeftijd kwam daar ook nog turnen bij. In het turnen werd ik nogal fanatiek, ik trainde drie maal in de week en deed af en toe mee aan een wedstrijd. Van het één kwam het ander en zo werd ik ook assistent-trainer bij de wedstrijdgroep en nu, inmiddels al 10 jaar, ben ik trainer van de wedstrijdgroep bij de club in ‘ons’ dorp.

Ook daar bleef het niet bij, ik werd gevraagd om secretaris te worden van onze vereniging. Hier kon ik geen nee tegen zeggen, tenslotte had ik mijn hart al verpand aan het turnen. Dit doe ik nu met plezier sinds enkele jaren en begeleid onder tussen ook leiding en hulpleiding binnen onze vereniging. Maar niet alleen turnen interesseert mij, zo kijk ik naar en bezoek ik vele sportevenementen. Van voetbal tot aan wielrennen, van schaatsen tot aan hockey en alles wat er tussen in zit. Zo ben ik al 8 maal naar de Tour de France geweest. Een bewonderenswaardige wereld waar ik niet genoeg van kan krijgen. Jezelf totaal geven en gemiddeld 200 km op een dag fietsen, dat vind ik toch heel erg bijzonder. Jullie lezen het al, ik kan uren over sport blijven praten…

mental Buil Marit Vrouwsportief_nNu vraagt je je waarschijnlijk af, maar waarom nu Sportpsychologie? Een sport uit oefenen is ten eerste goed voor je lichaam, je bent in beweging en krijgt er energie van. Maar het is niet alleen het fysieke aspect wat van belang is, het mentale aspect telt net zo zwaar. Wanneer je jezelf er niet toe kan zetten om te gaan sporten, ja dan wordt het ook niks. Je mentaliteit kan het sporten maken of breken. Dit is hetgene wat ik zo mooi vind aan sport. Jezelf tot het uiterste pushen, lichamelijk en geestelijk. Iedereen weet dat je je lichaam kan trainen, maar dit geld ook voor je geest. Dat is wat een sportpsycholoog doet, mentale training aanbieden aan een sporter. Tijdens mijn opleiding bewegingswetenschappen heb ik me al verdiept in de sportpsychologie en heb ik een basisaantekening ontvangen.

Nu ben ik, Marit Brouwer, bezig met de opleiding tot praktijk sportpsycholoog, zodat ik in mijn eigen praktijk genaamd Mental Building sporters kan begeleiden. Om daar te komen ben ik op zoek naar sporters, coaches of teams welke een mentaal begeleidingstraject willen volgen bij een sportpsycholoog in opleiding. Dit kan nu nog tegen een zeer gereduceerd tarief! Mocht u interesse hebben; u kunt ten alle tijden vrijblijvend contact met mij opnemen via onderstaand contactformulier.

Om je kennis te laten maken met Sportpsychologie zal ik je elke maand meenemen in deze wereld. Wellicht kan ik jullie enthousiasmeren en worden jullie ook gegrepen door de sport en sportpsychologie.  

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

captcha

0 Comments

Leave a reply

CONTACT

Je kan ons mailen .

Sending

Copyright © Vrouwsportief. All rights reserved.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account