Hoi sportieveling!

Regelmatig vragen mensen mij waarom ik zo veel sport. Ze kunnen zich vaak niet voorstellen dat ik daar de motivatie voor kan opbrengen. Nou, dat is helemaal niet zo moeilijk! Hieronder heb ik negen dingen voor je opgeschreven. Weet jij er misschien nog meer? Laat het me weten!

1 Het maakt me blij

Ik houd er van om te bewegen, in de natuur te zijn en de frisse wind te voelen. Van sporten word ik gelukkig! Echt waar, kijk maar eens naar dit filmpje. Tijdens het sporten maakt je lichaam endorfines aan, een stofje waar je (even) gelukkig van wordt. Als sporter kun je een beetje verslaafd raken aan dit “geluksgevoel”. Ik noem het maar een gezonde verslaving 🙂

Een sportverslaving kan ook extremere vormen aannemen, waardoor het sporten een obsessie wordt. Lees hier een artikel van Leontien van Moorsel over sportverslaving.

2 Ik kies voor mezelf

Ik maak tijd vrij om te sporten in mijn agenda. Ik kan bijna altijd wel ergens een uurtje vrij maken op een dag. Ik sta bijvoorbeeld twee keer in de week een uurtje eerder op om te gaan hardlopen (dat heb ik er graag voor over). Maar je kunt natuurlijk ook in je lunchpauze of ’s avonds nog een uurtje inlassen om te sporten. Ik zie het ook altijd als een moment op de dag voor mezelf. Geen dingen waar je aan hoeft te denken en alle stress op zij. In de weekenden staat vaak een dag in het teken van sporten.

IMG_20141113_081325180_HDR

Onderweg kom je mooie dingen tegen. Dit is tijdens mijn hardlooprondje ‘s ochtends.

 

3 Ik houd van afwisseling

Doordat ik aan meerdere sporten doe, houd ik het voor mezelf afwisselend. Dit zorgt er ook voor dat er altijd wel een manier is om te sporten; hardloopschoenen of zwemspullen kun je immers altijd mee nemen, ook als je een weekendje weg bent.

4 Ik sport samen

Sporten kan voor mij echt een moment voor mezelf zijn. Maar wanneer ik moeite heb om mezelf te motiveren, dan schakel ik mijn vrienden in om samen te gaan. Een super goede stok achter de deur en vooral ook heel gezellig! Vooral de sporten die wat langer duren, zoals wielrennen en wandelen, vind ik erg leuk om samen met anderen te doen.

5 Ik sport ergens naar toe

Ik vind het ook fijn om een doel te hebben. Je fietst dan geen rondje, maar je gaat ergens naar toe. Ik ga regelmatig op de fiets (of wandelschoenen) op visite bij iemand en dan met de trein terug. Lees maar eens deze blog die ik eerder schreef.

6 Wees tevreden over jezelf

Stel haalbare doelen en geniet vooral van het sporten zelf. Verwacht niet van jezelf dat je van de een op de andere dag 10 kilometer kan hardlopen of dat je je ineens wel elke dag kan motiveren om te gaan sporten. Maar blijf wel de uitdagingen op zoeken, zodat het niet saai wordt!

7 Ik sport ergens anders

De vaste rondjes in jouw buurt ken je op een gegeven moment wel. Zoek nieuwe omgevingen op voor nieuwe uitdagingen. Vorige weken heb ik gefietst in de duinen bij Den Haag en over de Utrechtse Heuvelrug bijvoorbeeld. Nou, dat klimmen daar ben ik hier in Twente natuurlijk niet gewend. Fantastisch om daar dan helemaal los te kunnen gaan 🙂

IMG-20141101-WA0013

Fietsen in de duinen.

 

 

8 Zoek enthousiastelingen

Zoek eens op YouTube naar Blogilates of ga naar Blogilates.com. Als ik even geen zin heb om te sporten, zet ik drie filmpjes hiervan op en dan ben ik na twee minuten al met een brede grijns op mijn gezicht aan het zwoegen. De instructrice is zo enthousiast en babbelt er zo vrolijk op los, dat je binnen no-time er weer een (half) uurtje sporten op hebt zitten.

9 Beloning!

En mocht dit allemaal dan niet helpen (ik geloof er niets van… 😉 ) dan is er natuurlijk nog altijd de beloning achteraf: een warme douche, een verdiende maaltijd en een geweldige nachtrust.

 

 

Laat jouw motivatie om te sporten aan me weten! Reageer onder dit bericht of via Facebook of Twitter.

0 Comments

Leave a reply

CONTACT

Je kan ons mailen .

Sending

Copyright © Vrouwsportief. All rights reserved.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account