Iedere dag zit ik tussen de fietsen en fietsers. Fantastisch!

En als hobby zit ik ook nog eens graag mag ik graag fietsen. Vanochtend heb ik de omgeving van de Lonnekerberg onveilig gemaakt op de mountainbike. Wie weet ben ik je wel tegengekomen. Het was druk, niet alleen met fietsers, ook met wandelaars en hardlopers. Een prachtig najaarszonnetje tussen de bronzen bladeren door.

Mensen denken vaak dat ik alleen maar (sportief) fiets. Natuurlijk doe ik dat, al ligt de tijd van wedstrijden achter mij. Maar ook heb ik fietsvakanties gedaan. Trektochten door o.a. Australië, Cuba, Polen (nog voor de val van de muur) en dichter bij huis, Nederland en België en Groot-Brittannië.

En ook zonder fiets ga ik graag op pad.

Meerdaagse wandeltrektochten, rugzakje op en gaan. Lange Afstand Wandelpaden (LAW’s) in Nederland. En verder vooral in Groot-Brittannië. Dat is toch wel mijn favoriete (wandel)vakantieland. Het Coastpath, de ClevelandWay en Hadrians Wall path zijn onder mijn voeten doorgegaan.

Op sportief gebied heb ik 10 jaar lang (tussen mijn 18e en 28e) fanatiek hardgelopen. Met een tijd onder de 34 minuten op de 10 km kon ik aardig meekomen. Een chronische achillespeesontsteking dwong mij ermee te stoppen.

Ook schaatsen doe ik graag.

De ijsbaan trekt mij niet zo. Ik kom niet zo soepel de bochten door. Enkele jaren geleden ben ik hard gevallen op de ijsbaan in Alkmaar. Wekenlange revalidatie was het gevolg. Maar voor natuurijs maak ik tijd vrij! In mijn jeugdjaren trok ik er op uit, via de vaarten en sloten van Egmond naar Bergen, Heiloo of Alkmaar. En zo ben ik ook wel eens schaatsend naar school in Alkmaar gegaan. In 86 heb ik de Noord-Hollandtocht gereden, en in 97 de 11-stedentocht. Met weinig techniek, maar met een goede conditie en doorzettingsvermogen heb ik deze tochten volbracht.

We hebben de eerste nachtvorst alweer gehad. De voorspellingen wijzen nog niet op een strenge winter.

Toch zoek ik mijn schaatsen alvast maar weer op….

Jan is een expert op bika-fitting en trainer. Binnenkort kun je een lezing van hem volgen en start hij met een beginnersgroep wielrennen.

Heb jij interesse, meld je dan aan bij info@vrouwsportief.nl of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

 

0 Comments

Leave a reply

CONTACT

Je kan ons mailen .

Sending

Copyright © Vrouwsportief. All rights reserved.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account