Na de storm van vrijdag is het meeste blad inmiddels gevallen. Verschillende afgerukte takjes liepen ons, tijdens de wandeling telkens voor de voeten en de fietsers in de spaken. Het was zeer aangenaam weer om te wandelen; lekker koud met af en toe een waterig zonnetje. Het viel me op dat de bomen langs onze wandelpaden veelal berken en kleine kromme boompjes waren. Vooral mooi als zo’n waterig zonnetje op een witte berkenbast schijnt. De bast van de berk brengt sowieso wat meer kleur in een saai winterlandschap (zonder sneeuw).

Vandaag startten we bij de Ostmühle in Gildehaus.IMG_0020

De kerstkramen met verlichting stonden al klaar toen we aankwamen, maar waren nog onbemand. Het geheel gaf gelijk al een soort kerst sfeer mee voor de wandeling. Wat de wandeling vandaag erg mooi maakte was het heuvelachtige, groene landschap met schitterende uitzichten. Zo dichtbij en zo mooi!

IMG_0008

 

 

 

 

 

 

 

 

ook de veengebieden met vennetjes, waar we langskwamen, gaven een bepaalde sfeer

IMG_0011IMG_0004

Na ongeveer 18 km waren we, met een voldaan gevoel, weer terug bij de Mühle. Daar hebben we ons op de kerstmarkt gestort en in de tent heerlijk koffie met Butterkuchen gehad. Voor sommigen was een Duitse warme worst met mosterd ook niet te versmaden! Een kinderkoor zong ondertussen leuke kerstliedjes. Hier en daar werden er nog wat kerstinkopen gedaan en rond 15:30 uur gingen we met een voldaan gevoel weer huiswaarts.

IMG_0037IMG_0031

0 Comments

Leave a reply

CONTACT

Je kan ons mailen .

Sending

Copyright © Vrouwsportief. All rights reserved.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account