Hai sporter!

Leuk dat je mijn vorige blog over sporten in de regen gelezen hebt! Ik hoop nu dat je fanatiek aan het sporten bent als het regent en daar ook van kunt genieten. Reageren op mijn blogs mag natuurlijk altijd, graag zelfs! Doe dat hieronder of op de Facebookpagina van Vrouwsportief.

Misschien vond je mijn blog over sporten in de regen heel motiverend, maar voor degenen die ik niet over heb gehaald… je mag natuurlijk ook sporten in de zon! En ook bij sporten in de zon moet je rekening houden met hoe je je kleedt en hoe je je verzorgt. Laatst zag ik een aflevering van Radar die ging over de gevaren van zonlicht. Wellicht een interessante aflevering om eens te kijken als je veel in de zon bent. Deze aflevering laat zien dat zonlicht meer beschadigt dan je in eerste instantie door hebt, ik moet eerlijk bekennen dat ik dat heb onderschat. Nu is het natuurlijk onmogelijk om als buitensporter niet in de zon te komen, dus vandaar dat ik een paar tips voor jullie verzameld heb om toch veilig te sporten in de zon. Deze vind je onderaan deze blog.

Ondertussen begint het een ritueel te worden tijdens het wandelen: paardjes aaien!

Ondertussen begint het een ritueel te worden tijdens het wandelen: paardjes aaien!

Afgelopen weekend heb ik weer getraind voor de Nijmegen Vierdaagse (in de zon dit keer!). Mijn doel is om nu in ieder geval elk weekend veertig kilometer af te leggen. Maar ik ben er achter gekomen dat dat het steeds moeilijker maakt om wandelmaatjes te vinden, aangezien de meeste mensen dat om allerlei redenen te ver vinden (onbegrijpelijk! 😉 ). Afgelopen zondag had ik echter de grote luxe om een serieus “wandelteam” mee te hebben dat werkte in wisseldiensten. Dit betekende dat ik alleen in het begin een uurtje in mijn eentje hoefde te lopen, daarna heb ik op toerbeurt drie verschillende wandelmaatjes mee gehad. Het was echt een heerlijke dag. En als kers op de taart eindigde de wandeltocht bij de buitenexpositie van fotogroep Haaksbergen. Deze lokale fotogroep heeft in Haaksbergen een wandel-/fietsroute uitgezet van iets meer dan zes kilometer. Deze buitenexpositie bestaat uit een aantal mooie, grappige en interessante foto’s op doek, motorkappen en hout. Als je in de buurt bent, is het zeker de moeite waard om te gaan bekijken!

Ik moet zeggen dat de veertig kilometer mij ondertussen eenvoudig af gaan. Wat natuurlijk ook wel moet, want over iets van twee maanden leg ik vier keer veertig kilometer af! Wat denken jullie? Ga ik dat halen? Tips en ervaringen zijn welkom!

Eén van de grappige foto's in Haaksbergen

Eén van de grappige foto’s in Haaksbergen

Tot slot nog de beloofde verzamelde tips voor sporten in de zon:

  1. Gebruik een zonnebrand zonder parfum met een factor tussen 15 en 30 en smeer je regelmatig met een dikke laag in.
  2. Zorg voor genoeg hydratatie, drink veel voor, tijdens en na het sporten. En zorg vooral bij duursporten dat je voldoende water mee neemt.
  3. Vermijd alcohol (zowel voor als na het sporten).
  4. Blijf tussen 12 en 15 uur uit de zon.
  5. Draag luchtige kleding die helpt om af te koelen.
  6. Draag kleding die je beschermt tegen de zon (bijvoorbeeld langere mouwen, een zonnebril en een pet).
  7. Zoek zoveel mogelijk de schaduw op.

Heb jij nog tips of wil je laten weten wat je van mijn blog vindt? Laat dan een berichtje achter onder deze blog of op de Facebookpagina van Vrouwsportief. Vind ik leuk!

Tot de volgende keer!

Liefs,

Kim

 

0 Comments

Leave a reply

CONTACT

Je kan ons mailen .

Sending

Copyright © Vrouwsportief. All rights reserved.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account