Bij de Marikenloop komen op zondag 18 mei veel sterke loopsters aan de start. Op de 5 kilometer starten onder andere nationale toploopsters Ruth van der Meijden, Evelien Ruijters, Marije te Raa, Heleen Plaatzer, Kim Dillen en Jamie van Lieshout. Samen met ruim 14.000 inschrijfsters doen zij mee aan de grootste vrouwenloop van Nederland.

Ruth van der Meijden

Ruth van der Meijden, sinds kort woonachtig in Groesbeek, heeft met een persoonlijk record van 15.59 minuten de snelste tijd op de 5 kilometer achter haar naam. In april wist zij zich met een tijd van 2.35.13 uur te plaatsen voor de Europese kampioenschappen marathon, welke in augustus plaatsvinden in Zürich. De Marikenloop is Van der Meijden’s eerste wedstrijd na de marathon. In 2012 werd de in Nijmegen werkzame atlete Nederlands kampioene op de halve marathon. In datzelfde jaar won zij ook de Marikenloop.

Nationale kampioenen

Naast Van der Meijden, staan er verschillende dames met een nationale titel achter hun naam aan de start. Evelien Ruijters is regerend Nederlands kampioene op zowel de 1500 meter indoor als de korte cross. Ook Marije te Raa en Heleen Plaatzer wisten zich in het verleden te kronen tot Nederlands kampioene. De Nijmeegse Heleen Plaatzer beëindigde onlangs haar topsportcarrière, maar zal nog steeds meestrijden voor een topklassering. Kim Dillen, Jamie van Lieshout en Marlin van Hal worden ook voorin het deelnemersveld verwacht.

Sterk in de breedte

Het startveld van de 5 kilometer is erg sterk in de breedte. Onder de ruim 14.000 inschrijfsters zijn maar liefst twintig dames die de 5 kilometer al eens binnen 18 minuten wisten af te leggen. In 2013 liepen tien loopsters sneller dan 18 minuten tijdens de Marikenloop. Op zondag 18 mei start bij het Gymnasion in Nijmegen de 5km om 13.00 uur en de 10km om 14.15 uur. Meer informatie is te vinden op www.marikenloop.nl.

 

0 Comments

Leave a reply

CONTACT

Je kan ons mailen .

Sending

Copyright © Vrouwsportief. All rights reserved.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account