Wat het weer betreft, was er niet veel goeds voorspeld vandaag. Het zou waaien met windstoten van zo’n 100 km per uur en flink gaan regenen!!

wandeling stift jan 2015groepIk heb wel eens het idee dat wanneer je binnen zit het weer veel slechter is dan wanneer je buiten bent. Dit was vandaag ook weer het geval want afgezien van een beetje gesputter en af en toe een vlaag wind viel het allemaal weer reuze mee met ons weer.

Bijzonder was dat er vandaag fotograaf Koen Verheijden met ons meeliep. Hij fotografeert voor de weekendbijlage van het AD over wat vrouwen zoal graag doen in het weekend. Dit keer over ons dus.

Wandelen vond hij het mooist als het flink waaide en werd dus op zijn wenken bediend. Er zijn heel wat plaatjes geschoten onderweg en we zullen binnenkort het eindresultaat wel zien.

Ons vertrekpunt vandaag was Het Stift in Weerselo. Rond 10:30 vertrokken we daar met 8 vrouwen en een man (de fotograaf) voor onze eerste wandeling dit jaar.

 

wandelgroep vrouwsportief jan 2015De wandeling was erg mooi en afwisselend. Ze ging over paden en door weilanden. Langs beken en sloten. De weilanden waren erg nat en de paden blubberig. Had het nou zoveel geregend deze week of was dit al het resultaat van donderdag en vrijdag??!
Een beetje verwaaid kwamen we na een paar uur weer terug bij Het Stift, waar we in de Stiftschuur een kop lekkere koffie of chocolademelkgedronken hebben. En voor sommigen onder ons was er een heerlijk stuk appeltaart. Uiteraard met slagroom! ! We hebben het nieuwe wandeljaar weer goed ingewijd !
wandeling stift jan 2015 5

 

Ik heb nog even nagezocht wat de historie van Het Stift is. Het is een bijzondere mooie plek met een restaurant , een kerkje , een school en meerdere woningen.

Ik vond dat er vanaf 1142 een Benedictijnenklooster is geweest en vanaf de 14e eeuw een Stift, waar ongehuwde Danes van adel woonden, stiftsjuffers. De stiftkerk functioneert nu nog als kerk voor de Hervormde Gemeente . De voormalige school is nu o.a. een trouwlocatie.

Voor meer informatie en foto’s over het Stift klik HIER

Zodra we weten wanneer de foto geplaatst wordt zullen we het plaatsen op deze site of facebook.Like vooral ons facebook of geef je op voor onze nieuwsbrief in de rechter kolom.

 

 

 

wandeling stift jan 2015 6

wandeling stift jan 20157

0 Comments

Leave a reply

CONTACT

Je kan ons mailen .

Sending

Copyright © Vrouwsportief. All rights reserved.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account