Dat is niet teveel gezegd, wereldtop aan start. Prachtig om te zien, zeker in deze weken van de tour de France.

Maar liefst drie draagsters van roze trui uit de Giro Rosa, waaronder winnares Anna van der Breggen, heeft de Ronde van Alblasserdam ook dit jaar weer de vrouwelijke wereldtop aan de start op woensdag 22 juli.

De laatste jaren is de ronde ook erg populair bij de top van het vrouwen wielrennen. Dit jaar zijn vrouwen van meer dan 10 nationaliteiten vertegenwoordigd, waaronder zelfs dames uit de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland, Australië, Japan en Puerto Rico.

Nederlandse vrouwen, wereld toppers wielrennen

Deze dLucinda-Brandtames mogen het opnemen tegen verschillende toppers van eigen bodem. Waaronder Anna van der Breggen, die recent de eindzege behaalde in de Giro Rosa. Dit is de grootste ronde van het vrouwen wielrennen. Ook de huidig en meervoudig Nederlands Kampioene Lucinda Brandt is aanwezig. Alsmede voormalig teamgenoot van beide dames bij RaboLiv, Annemiek van Vleuten verschijnt aan de start. Bijzonder is dat zij alle drie in de afgelopen Giro Rosa, de roze trui droegen. We kunnen dus wel stellen dat spektakel gegarandeerd is.

Wanneer en waar kun je genieten van de wielerronde van Alblasserdam?
De Ronde vindt plaats op woensdag 22 juli in het centrum van Alblasserdam. Het evenement start om 13:00 met de sportklasse heren, een wedstrijd van 50 kilometer. Om 15:00 starten de vrouwen. Zij zullen in een koers van 65 kilometer bepalen wie er in de voetsporen treedt van Marianne Vos, de winnares van vorig jaar. Om 16:30 sluiten we af met de elite heren. Die spannen de kroon met een wedstrijd over 100 kilometer.

 

De wedstrijd wordt live verslagen door speaker legende Mels de Kievit en een DJ zorgt voor de muzikale omlijsting. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en een impressie van vorig jaar op: http://www.rondevanalblasserdam.nl/

P.s. Sta jij al op de wachtlijst voor de 2 dagen clinic met Annemiek van Vleuten? Al twee jaar lang geeft Annemiek twee dagen, als een prof. Vrouwsportief was promotor van dit event afgelopen jaar en we zouden het tof vinden om komend jaar met een groep vrouwen deel te kunnen nemen. Als je je inschrijft voor deze wachtlijst krijg je zodra we data weten als eerste bericht.

Onderstaand formulier kan je hiervoor gebruiken als  je in de opmerkingen “wachtlijst Annemiek” schrijft. Ben je enthousiast, direct doen!

 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

captcha

CONTACT

Je kan ons mailen .

Sending

Copyright © Vrouwsportief. All rights reserved.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account