Wielrenster, MTB-er, fietser: ken jezelf!

Maar ik laat je eerst kennismaken met mij.

Ik ben Jan Glorie, 50 jaar, woon in Hengelo, samenwonend, 2 zoons en een stiefdochter.

Zo dat hebben we gehad. Ik heb ruim 20 jaar in het onderwijs gewerkt. Sinds 5 jaar draait bij mij alles om fietsen. Ik doe het voor mijn plezier. Zo ben ik in opleiding voor trainer wielrennen en werk ik ook als fietshoudings- en bewegingsanalist. Wat ik dan doe? Bike-fitting. Ik zet, simpel gezegd, mannen en vrouwen goed op de fiets. Ik zorg ervoor dat de fiets aangepast is aan de fietser. Zodat je je als fietser niet hoeft aan te passen aan de fiets. Daarom wordt het bike-fitting genoemd.

Dit doe ik voor

  • wielrenners
  • mountainbikers,
  • tijdrijders,
  • fietsers met en zonder elektrische fietsen.

 

In het filmpje kun je zien wat mijn werkzaamheden zijn.

Ik mag als man vanaf heden je op dit vrouwenplatform op de hoogte houden van mijn activiteiten en wetenswaardigheden.

Dat doe ik graag, want steeds meer vrouwen wielrennen, mtb-en of kiezen een andere vorm van fietsen. Logisch, want het is heerlijk om te doen! Ook kun je bij mij terecht met je vragen. Ik merk in mijn praktijk dat vrouwen nieuwsgieriger zijn, kritischer en beter voor zichzelf zorgen. Nog te vaak komen mensen (niet alleen vrouwen) binnen vanwege klachten, of erger, blessures. Dan is fietsen vervelend, pijnlijk, en soms denken ze aan stoppen.

Ken jezelf! De oorzaak van klachten, ongemakken of blessures ligt heel vaak in de combinatie van de fiets en jezelf.

Zo kwam er dit voorjaar een wielrenster bij mij met een lengte van ongeveer 1.65. Op advies van de fietswinkel. “Heel mooi karretje mevrouw, perfect om mee te beginnen, overjarig model, nu extra aanbieding, zoveel kwaliteit krijgt u nooit voor uw geld, en ik verstel het zadel wel even, een ander stuurpennetje, past helemaal!”. Zo reed ze op een fiets die passend is voor mensen van rond de 1.85. Ze voelde hier en daar wel ongemakken zoals zadelklachten, maar vooral in haar nek, schouders en handen). Deze negeerde ze. Wielrennen is een sport voor bikkels, toch? Pijn is fijn….

Een lang verhaal kort maken: door een passend zadel, een kleinere fiets (framemaat 10 cm kleiner!) zijn de klachten vrijwel verdwenen. Ze moet alleen haar houding en techniek nog aanpassen. Als je jezelf goed kent, maak je betere keuzes.

 

Volg jij mijn blog 1 keer in de veertien dagen? Like hier onder vooral voor fb, twitter of geef je reactie.

CONTACT

Je kan ons mailen .

Sending

Copyright © Vrouwsportief. All rights reserved.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account