Hoe krijg je een positieve mindset?

Volg de onderstaande tips voor een positieve mindset.

  1. De meeste gedachtes zijn totale onzin. Zodra jij gewend bent om negatief te denken dan voelen deze gedachtes hoogstwaarschijnlijk echter aan. Desondanks is het aan jou om te bepalen op welke gedachtes je ingaat. Laat dus de donkere donderwolken voorbij gaan en richt je op de blijere witte wolken.  De negatieve gedachtes gaan je niet helpen en berusten niet op de waarheid. Kies voor de gedachte die je inspireert om je best te doen.
  2. Oordeel niet, maar observeer. Het is onmogelijk om een positieve mindset te hebben, wanneer je overal de termen ‘goed’ of ‘slecht’ op plakt. Veroordelende gedachtes en opmerkingen zijn eg negatief. Je zet de mensen om je heen en jezelf gevangen in het idee van hou dingen zouden moeten zijn, echter hoeven dingen helemaal niks ‘te moeten’. Dingen hebben niet altijd een reden, dus ga hier niet naar opzoek. Praat zonder te veroordelen en luister zonder te veroordelen.
  3. Train jezelf positieve dingen aan te stippen. Negatief praten over jezelf of anderen zal je niet helpen naar een positieve mindset. Uiteraard mag je kritisch kijken naar bepaalde situaties, maar cynisme helpt je niet vooruit in de richting naar een positieve mindset. Als je het zoveel mogelijk positief houdt, dan wordt het veel eenvoudiger om een positieve mindset te cultiveren.
  4. Zoek naar positieve aspecten in een gebeurtenis. Hetzelfde als bij gedachten, kies je ook welke gebeurtenissen je aandacht geeft. Blijf niet hangen in gemaakte fouten, zure gebeurtenissen of gemiste kansen. Wanneer een deur voor je sluit, gaat er ergens anders eentje voor je open. Het kan lastig zijn om in elke gebeurtenis iets positief te vinden, maar het zal je uiteindelijk enorm helpen.

Naast deze tips zijn er nog meer tips die je in de goede richting van een positieve mindset kunnen helpen. Het is erg belangrijk om positief in het leven te staan om je goed te kunnen voelen. Begin vandaag aan jouw positieve mindset!

Vrouwsportief-bodybuilding
  • Contact & samenwerken