Voordelen van pilates

Pilates is voor iedereen een goede sport, de lessen zijn dan ook te volgen op verschillende niveaus. De sport kent heel veel voordelen, naast dat je jouw houding en core traint, ben je ook volop bezig met je evenwicht, lenigheid en ademhaling. Pilates is erg goed voor je fysieke én mentale gezondheid. Joseph Pilates ontwikkelde de sportoefeningen voor gewonde soldaten, daarom zijn de oefeningen goed geschikt als jij eerder een blessure hebt opgelopen. Denk niet dat pilates een simpele sport is, je verbrandt namelijk ook calorieën en je werkt jezelf het zweet in. Het is uiteraard wel afhankelijk van hoe hard je zelf wilt trainen.

Je haalt het meeste uit je pilates spieroefeningen als je ernaast nog andere work-outs doet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwemmen, wandelen, fietsen, etc.

Hoe kun je pilates beoefenen?

Je kunt pilates eenvoudig vanuit tuis volgen. De dingen die jij nodig hebt om d sport optimaal te kunnen uitoefenen zijn:

  • Genoeg ruimte, je moet je vrij kunnen bewegen en elk ledemaat helemaal kunnen strekken. Voldoende ruimte is hierdoor essentieel.
  • Yogamatje, kies het beste voor een iets dikker yogamatje zodat jouw ruggengraat beter en zachter ondersteunt wordt. De dikkere matjes zijn wel iets duurder dan de dunnere matjes, maar waarschijnlijk zal het de investering waard zijn!
  • Fitness elastieken, dit zijn fijne hulpmiddelen om je spieren te verstevigen.
  • Kussentje, soms kun je nogal pijn aan je staartbeen krijgen van de vloeroefeningen. Voor de gene die deze pijn liever vermijd kan een kussen gebruiken.
  • Pilates bal, door het gebruiken van een pilates val wordt je work-out extra uitdagend en effectief voor je bovenlichaam.

Let ook goed op je ademhaling. Het is niet de bedoeling dat je je adem gaat inhouden tijdens de oefeningen, want daardoor zal je verkeerde spieren aanspannen. Daarnaast wordt je borstkast op onnodig hoge druk gezet.

Terug naar Sport
Vrouwsportief-bodybuilding
  • Contact & samenwerken