Wat heb je aan voeding nodig als vrouw-zijn?

Een klein voorbeeld, een vrouw heeft meer ijzer nodig dan mannen. Volwassen mannen hebben bijvoorbeeld genoeg aan 9 milligram per dag, terwijl volwassen vrouwen 15 milligram ijzer per dag nodig hebben. Tijdens de zwangerschap en borstvoeding hebben vrouwen zelfs nóg meer ijzer nodig. Vrouwen verliezen tijdens hun menstruatie ijzer en als je meer bloed verliest, dan verlies je automatisch meer ijzer.

Je kun een ijzertekort eenvoudig voorkomen door regelmatig vlees te eten. Vooral rundvlees bevat veel ijzers! Ben je vegetarisch, dan kun je je ook prima redden door volkorenproducten en peulvruchten te eten. Daarnaast zijn appelstroop, hummus of voor de niet vegetariërs rookvlees goede keuzes. Een tip is trouwens om een stuk fruit, rauwkost of een glaasje sinaasappelsap te nuttigen. Ijzer uit plantaardige producten wordt beter opgenomen in combinatie met vitamine C. Groentes als spinazie, broccoli, groene kool of boerenkool zitten ook boordevol ijzers!

Voedingsmiddelen voor vrouwenkwaaltjes?

Om even een voorbeeld te noemen, havermout. Havermout bevat heel veel gezonde voedingsmiddelen die goed zijn voor de gezondheid van de vrouw. Zo is het goed voor je hart, je spijsvertering, je bloeddruk en het bevat de vitamine B6 die goed is bij PMS en stemmingswisselingen. Daarnaast is het goed voor zwangere vrouwen of vrouwen die graag zwanger willen worden, dit komt door het foliumzuur gehalte dat het bevat. Echter houdt niet elke vrouw van havermoutpap, weet daarom dat je er ook pannenkoeken of muffins van kunt bakken! Havermoutvlokken zit trouwens ook in verschillende muesli.

Lees onze blogs over voeding om nog meer dingen te weten te komen die je als vrouw eigenlijk zou moeten weten. Wellicht zit jij helemaal op het verkeerde pad of ben je al super goed bezig!

Vrouwsportief-bodybuilding
  • Contact & samenwerken