De sportschool

Het komt regelmatig voor dat mensen jarenlang geen sport uitoefenen, omdat ze onzeker zijn en zich niet op hun gemak voelen. Dit is natuurlijk erg zonde, want sporten is hartstikke leuk en gezond! Kies daarom voor een sportschool die echt bij je past, kijk niet perse naar de prijs en afstand. Er zijn ook steeds meer sportscholen voor alleen vrouwen, hier zul je je vast snel op je gemak voelen. Je kunt ook altijd met iemand samen gaan sporten, op deze manier ben je minder bewust van jezelf en heb je wat afleiding. Samen sporten is ook nog eens leuker én het werkt motiverend. Door het sociale contact wordt het sporten makkelijker, je kunt elkaar aanmoedigen om toch nog even door te zetten. Kun je niet samen met iemand gaan sporten? Doe dan oortjes in en luister naar je favoriete muziek. Draag enkel kleding waarin jij je prettig voelt, dit hoeven dus niet strakke fitnesspakjes te zijn. Wanneer je de mogelijkheid hebt, laat dan een persoonlijk sportprogramma opstellen. Focus je op je eigen schema en behaal jouw persoonlijke doelen. Houd in gedachte waar je het voor doet! 

Voel je vooral niet minderwaardig aan een ander, omdat jij niet het slankste lijf in de sportschool hebt. De andere in de sportschool voldoen ook niet aan de strenge standaarden, kijk maar eens. Iedereen in de sportschool heeft zijn onzekerheden, dit is onderdeel van je persoonlijke groei. Door anders naar je onzekerheid te kijken, zul je snel zelfvertrouwen opbouwen.

Wat trainen?

Het geen waar de meeste vrouwen ontevreden over zijn, zijn de drie B’s: billen, benen en buik. Wissel de oefeningen goed af om dit probleempunt optimaal aan te pakken. Enkele voorbeelden van oefeningen zijn:

  • Billen: plié squats, lunges en de schaar. 
  • Benen: squat, hardlopen en side lunges.
  • Buik: crunches, side crunches en leg raises.

Veel plezier met trainen. Zet je over de drempel heen en ga ervoor, je kan het!

Terug naar Sport
Vrouwsportief-bodybuilding
  • Contact & samenwerken