Welke kleding voor spinning?

Tijdens de lessen zul je mensen tegenkomen in de meest professionele wielerkleding en spinningschoenen, en mensen die met normale sportlegging en Nikes op de fiets zitten. Uiteraard is het tweede een stuk goedkoper. Ben jij niet op zoek naar iets professioneels dan is een gewone sportoutfit helemaal prima. We geven je graag enkele tips als je in goede fietskleding wilt spinnen.

  • Tijdens de training krijgt je kont het een en ander te verduren, de zadels zijn namelijk erg hard. Je hebt veel contact met dit zadel en soms moet je ook staan op je pedalen. Raak jij vermoeid, dan laat je je wel eens op het zadel ploffen. Je zult blij zijn als je dan een zeem in je broek hebt. Een korte dames fietsbroek dient prima als spinningbroek, maar let er dan wel op dat de broek een dameszeem heeft.
  • Het is een sport waarbij jij je flink komt aan het inspannen. Het is dus prettig als je een goede outfit hebt die bij je past en comfortabel zit. Dit zal je prestatie verbeteren en je kunt het maximale uit je training halen.
  • Dat je gaat zweten is geen geheim, geloof me. Goede kleding die jouw zweet snel afvoert is dan erg prettig. 
  • Draag jij de outfit die bij je past dan zul jij je ongetwijfeld fijner voelen tussen de andere deelnemers. Je zult hierdoor meer motivatie hebben en meer plezier uit de trainingen halen.

Verbrand jij graag in een korttijdsbestek veel calorieën en fiets je liever niet door de regen, dan is dit dé sport voor jou!

Terug naar Sport
Vrouwsportief-bodybuilding
  • Contact & samenwerken