Waarom is Zumba populair?

Zumba wordt door meer dan 12 miljoen mensen beoefend op ongeveer 110.000 locaties verspreid in 125 landen. Dat maakt Zumba een van de top tien meest beoefende work-outs.

Je bent op een leuke speelse manier toch je lichaam aan het trainen, dat maakt Zumba zo’n leuke sport. Daarnaast is de kans op een blessure is vrijwel uit te sluiten. Tijdens het dansen op de muziek zijn er geen strenge regels waar je je perse aan moet houden, je hoeft enkel het ritme te volgen. De oefeningen zijn lekker losjes waardoor de sport erg aantrekkelijk is bij een grote doelgroep.

De bedenker van Zumba gaf zelfs als tip dat je het moet zien als een feestje waarbij je lekker gaat dansen en je uitleeft.

Voordelen van Zumba

Iedereen kent het gevoel wel om gestrest te zijn, bijvoorbeeld door de omgeving om je heen. Wanneer je er dan voor kiest om de Zumba oefeningen te doen zul je zien dat deze een stress verlagend effect op jou hebben. Daarnaast verlaagd het ook nog een je cholesterol. Dankzij de oefeningen ga je een betere ademhaling en houding aannemen. Je verbeterd niet alleen je kracht en flexibiliteit, maar je bent ook nog eens volop bezig met hoge calorieverbranding. Veel mensen onderschatten Zumba wel eens, echter is het een erg intensieve sport. Tot slot zal jouw zelfbeeld alleen maar positiever ingesteld worden doordat je jouw lichaam leert kennen.

Voor wie is Zumba?

Doordat je bij Zumba je eigen niveau kunt uitkiezen is de sport voor vrijwel iedereen toegankelijk. Zowel mannen als vrouwen kunnen de sport hierdoor uitoefenen. Je kunt denken aan leeftijden tussen de 13 en 70 jaar.

Terug naar Sport
Vrouwsportief-bodybuilding
  • Contact & samenwerken